top of page

Kamuflering af ar med medicinsk tatovering

De fleste ar kan kamufleres med medicinsk tatovering, hvor man udligner farveforskellen, så de bliver mindre synlige. Jo mere jævne og flade de er, jo bedre bliver resultatet. Du kan nederst på siden få svar på en masse af de mest almindelige spørgsmål, omkring kamflering af ar, med medicinsk tatovering.

Ar har altid en historie med sig, som oftest er den ikke rar for den som bærer dem, og det kan vække dårlige minder og ribbe op i gamle traumer, derfor skal du være opmærksom på, at du kan blive fysisk og psykisk utilpas, da arrene vil være røde og hævede lige efter behandlingen. Sørg for at få godt at spise, og hav evt en snack med, til at stabilisere blodsukkeret, hvis du skulle blive utilpas. Det er langt fra alle der oplever dette, men specielt ved skader eller selvskade, kan det sætte en masse tanker igang, når man igen bliver konfronteret med, at ens ar ser friske og røde ud.

B915380F-5511-4B38-9FD8-BD98DF34D635.JPG
E4AFF7F9-3ACD-471D-B74A-23DE80E6B557 2.J
Hvad er medicinsk tatovering ?

Det er en gennembrydende hudbehandling med varige resultater. Metoden der bruges er også kendt som paramedicinsk mikropigmentering, og foregår som ved dekorativ tatovering.

Kunsten at kamuflere strækmærker, ar og pigmentforandringer, kræver en tilpasset blanding af pigmenter, der deponeres i den berørte hud ved hjælp af specialiserede nåle, som varierer i længde og antal, afhængigt af placeringen og sværhedsgraden af ​​det område, der kræver behandling. 

I de fleste tilfælde kræves en opfølgende konsultation  efter den indledende behandling, hvor der gennemgåes om pigmentet sidder tilfredsstillende, og evt. udføres touchup hvis det er nødvendigt.

Dette er inkluderet i din behandlingspris.

Virker dette også mod pigmentpletter ?

Hvis pigmentforandringerne er lysere end din hud tone, og varige, enten medfødte eller pga. tilstande som fx. vitiligo, kan det som udgangspunkt kamufleres med medicinsk tatovering. Vitiligo skal være stillestående i mere end to år for at sikre et jævnt langvarigt resultat. Der kan være risiko for at vitiligo igen bliver aktiv, ved pigmentering.

 
Kan alle ar forbedres ?

Så længe arrene opfylder kriterierne; de er mindst to år gamle, ikke er røde, men har fået en lysere tone end din hud, og at du ikke har tendens til keloid ardannelse, kan dine ar forbedres. Både ar efter skader, operationer, som fx. ansigtsløft, brystløft eller tummytuck, kan med stor fordel benyttes. Ar efter selvskade kan med stor fordel dækkes med kamuflering, resultaterne bliver bedst når arrene er jævne, alternativt kan der needles inden, for at opnå en bedre og mere jævn struktur. I nogle tilfælde kan laser behandling inden være nødvendigt, dette kommer an på sværhedsgraden af arret og strukturen.

 
Kan jeg blive behandlet mens jeg er gravid eller ammer ?

Vi kan desværre ikke behandle dig imens du er gravid eller ammer, men vi vil glæde os til at hjælpe dig, når du er ovre graviditet og amning, og dine ar er helet - normalt inden for 2 år.

 
Er denne behandling for alle hudtyper ?

Overordnet, ja ! Der er dog en lille gruppe der ikke er egnede kandidater. Har du tendens til keloid ardannelse, er du IKKE egnet. Dine ar eller strækmærker skal være mindst 2 år gamle, komplet helet, og lysere end din hudtone. Book en  personlig og uforpligtende konsultation eller send os en mail med billeder af området. Det er nødvendigt med en forudgående konsultation, enten personlig eller virtuelt, da vi skal dømme om du er en egnet kandidat, du vil samtidig få din pris på behandling af området. Dette er selvfølgelig helt uden pres og 100 % uforpligtende.

 

Kan jeg få medicinsk tatovering hvis jeg tager sol ?

Vi foretrækker at matche din naturlige hud tone, og kræver at vores klienter udsætter deres session til deres hud igen har dens normale tone, og man ikke er solbrændt. Dette er for at kunne skabe et resultat der er kan bæres både sommer og vinter, og beholde dets naturlige udtryk. Pigment og sol går ikke særlig godt i spænd, tænk på hvor meget solen kan blege farve, det samme sker med pigmentet i din hud, i visse tilfælde kan overdreven tanning, medføre at pigmenterne farve ændres og give fx gullige og grønlige skær. Solen skal undgåes, eller der skal bruges en høj faktor, for beskyttelse, mod ændring af pigmentet, samt at din hudtone forbliver den samme

 

Hvad sker der hvis jeg får sol ?

Dine kamuflerede strækmærker og ar ændrer ikke farve. Hvis du dyrker sol eller solaire, bliver hudens overtone mørkere, men dine strækmærker forbliver den samme farve som din naturlige hudfarvede tatovering. Samlet set kamufleres dine strækmærker, fordi det "hvide" ikke længere er der. Kort sagt, der er mindre kontrast.

 

Gør det ondt? Bliver jeg bedøvet ?

Medicinsk tatovering er ligesom en almindelig tatovering, men vi bruger ofte ikke bedøvende creme inden behandling, da det påvirker hudens farve, man vil kunne mærke det imens nålen er i huden, men der er ingen smerte andet end almindelig ømhed efter selve behandlingen.

 
Hvordan ser jeg ud lige efter?

Der er lidt til ingen nedetid. De fleste kunder kan genoptage arbejdet samme dag og sagtens køre hjem efter deres session. Det er normalt at opleve rødme og hævelse umiddelbart efter proceduren i op til 10 dage. I de første tre dage får du strenge instruktioner om, hvordan man minimerer betændelse, fremskynder sårhelingsfasen og holder det rent. I løbet af de næste par uger vil rødmen spredes og gå gennem en række forskellige nuancer (fra mørk til lys), indtil din hud heles. Vi vil være i kontakt med dig hvert skridt på vejen. I nogle tilfælde vil ar og strækmærker være mørkere i op til 16 uger, dette gælder specielt mørke hudtoner.

 

Hvor hurtigt vil jeg se resultater ?

Alles hud er forskellig. Alder, kost, hormoner, generel sundhed, hudtoner, sol eksponering osv. spiller en væsentlig rolle, så det er umuligt at sige hvor længe den enkelte er om at hele. I gennemsnit tager det 45-60 dage, men hvis du er tilbøjelig til hyperpigmentering (Mørk pigment i pletter eller på ar), vil det sandsynligvis tage længere tid at hele. Under din konsultation kan vi diskutere og vurdere din huds estimerede tidslinje og variabler. 

 

 

Hvor lang tid holder det ?

Tatovering af ar er en forholdsvis ny teknik, der kun har eksisteret i 10 år. I henhold til vores branche vil resultatet vare 5 år eller mere, forudsat at de korrekte efterbehandlingsprocedurer følges korrekt. Nogle ar smider hurtigt farve og det vil derfor være nødvendigt med en opfølgende behandling med et par års mellemrum.

Når vi ældes, ændres og ændres alle tatoveringer på vores hud, fordi der er mindre elasticitet og melaninproduktion. Dette kan også påvirke din medicinske tatovering. Du skal påregne at medicinsk tatovering ikke holder evigt, og at der skal opfriskes farve efter en årrække.

 

 

Hvad koster det ?

De samlede omkostninger ved proceduren varierer mege og er afhængig af placeringen og sværhedsgraden af ar, der kræver behandling. Vi opkræver et sted mellem  1500,- 6000,- / pr. Område. Når det gælder ar starter priserne fra 1500,- Vi kræver en konsultation (personligt eller virtuel) hvor de endelige omkostninger kan bestemmes ved et formelt og uforpligtende tilbud.

Der kan selvfølgelig finansieres med Viabill, som ved alle andre behandlinger.

IMG_2174.jpg
FC9A5613-EB87-4D2A-838E-0E2E99C439FE.JPE
bottom of page